Etusivulle
Koivujärven rantaterassi
Koivujärven rantaterassi

Avoinna perjantai-illasta sunnuntai-iltaan, muina aikoina tarvittaessa.

Puh. 0400 867760
Keskustelupalsta

Koivujärven vesi tilanne

- 6.8.2019 16.46

Raatalammilla on nyt esmerkki miten kääp jos ee jarruteta vähäsennii veen pois juoksua kohta ruppee matalissa lahissa kala kuolemaan ,eemuutakun alaveen pinnan noston vastustajat huavin kansa liikkeelle niin ee tarte vrkkoja heettee!

mökkiläinen - 6.8.2019 18.57

Kyllä pitäs kiirehtiä vedenpinnan nostoo, tätä nykyä saahaan lisämaata rutkasti rannoilta kun vuos kausiin ei ole ollut järvenpinta näin alhaalla, onneks ei ole nyt sinilevää joten voi vielä vettä käyttää. Pistäkäähän vauhtia EU:hun päin jotta järvi säilyisi jotenkin elinkelpoisena.

Kuivalan Osmo - 7.8.2019 10.43

Vesitilanneasia ei ole niin yksisinkertaisesti ratkaistavissa että järvenpintaa nostetaan. Jos uutta happipitoista vettä ei tule sateen muodossa ei järven kunto miksikään muutu - siis veden pitää vaihtua. Koivujokea on kunnosteettu siten että järvilohi pääsisi nousemaan - näin ei kuitenkaan ole tapahtunut. Juoksutusta koivujokeen on ilmeisesti lisätty pitäisi mielestäni saattaa koivujoki alkuperäiseen tilaan - siis pienennetään juoksutusta tilanteeseen joka oli 50-luvulla. Pienen kiovujärven pinta oli aikoinaan noin 10 senttiä korkeammalla kuin ison koivujärven pinta. Heinäsalmen ruoppauksen jälkeen järven pinnat ovat samalla tasolla. Oliko edes lallista lupaa Heinäsalmen ruoppaajilla ? Ellei vesi vaihdu järvessä ei veden laatuun näin kuivana kesänä vaikuta vaikka järven pintaa nostettaisiin. Todennäköisesti Koivujoki kuivuisi. Tämä on vaikea asia mihin ei varmasti löydy yksiselitteistä vastausta ?

Iiro - 8.8.2019 13.02

Valumahan Koivujokea pitkin pysyy samana oli veden pinta sitten ylempänäkin, kun liika valuu pois. Haluttu tasohan saavutetaan kevättulvassa ja padolla estettäisiin liika tyhjeneminen keväällä.
Koivujärven pinta-ala on noin 26 neliökilometriä ja esim. 40 sentin korotus antaa yli 10 miljoonaa kuutiota lisää massaa(vettä). Jos se ei paranna laatua, niin aikakin se antaa paremmat mahdollisuudet nauttia järvestä veden päällä tai omilla rannoilla.

Kuivalan Osmo - 8.8.2019 13.47

Niin monta on mieltä kuin on miestäkin - kukaan ei varmuudella tiedä oikeaa ratkaisua. Onkohan kukaan ottanut huomioon että kasvillisuus ajan myötä madaloittaa matalia lahtia - niinsanottu maan nousu. Soiden ojitus oli yksi tekijä mikä on vaikuttanut järven tilaan vuosikymmenien aikana. Toivon että hyvä ja kaikkia tyydyttävä ratkaisu löytyy ?

tuulenkiännön takkoo - 8.8.2019 15.18

kyllä täysinkuivaosmo on oekeessa että suoojitus tuo sulamisveet äkkiä.ennen ojitusta ves on tullu vähinerin järveen ja järven pinta eeeooo hurahtanna äkkiä ylös ja alas on ollu niinkutsuttu kesä tuluva.iiro polonen eee ymmärrä mitä niin kova 40sm veen nosto aeheuttas matalille rannolle.lyö tappi veen rajaan 10sentin korkeuteen siitä suora laata vatupassilla maelle niin niät mihin asti se yltää.40sm veen noosu tarkottas että naatitaan järvestä vetten peältä. 5sm keskivettä oli kokkooksen peätös.

tuulenkiännön takkoo - 8.8.2019 16.07

onhan siitä kuulunu huhuja vueskummenen että se sontijäenen oes kaevurin kanssa rähminnä ja siirrellt kivijä heenäsalamessa.oeshan siihe liäke olemassa kivijä reonolle ja keskelle venneen mäntävä aaakko virtaas hijastus.semmonen muistikuva on että pienves ol ylempänä ja aeka kova virtaus salamessa.

Kuivalan Osmo - 8.8.2019 16.22

Tosi on että virtaus Heinäsalmessa oli ennenvanhaan läpi kesän .

- 8.8.2019 22.09

Kukahan tietäs todellisuuden ,mitä se tarkottaa keskiveen korkeuden nosto 5 sentillä kun joku sannooettä tästähekestä nostetaan tuo 5 senttiä ja toeset että vuen keskiarvosta se 5 senttiä

Mökkiläinen - 8.8.2019 23.31

Kuivalainen aika oikeassa . Ei saastunut vesi puhdistu veden pintaa nostamalla .

 
1 2
Sää Koivujärvellä
Kuvapoimintoja